Overzicht seizoen 2019-2020

Seizoen 2019-2020 is net als voor de meeste mensen onverwachts snel ten einde gekomen. Ondanks dat, zijn er ook dit seizoen weer mooie wedstrijden bezocht.

Statistieken
Wedstrijden: 37
Nederland (23), Slowakije (6), Servië (3), Slovenië (1), Bulgarije (1), Duitsland (1), Frankrijk (1), Griekenland (1)
Landen: 8
Stadions: 23
Nieuwe bezochte stadions: 12

Groundhopping seizoen 2019-2020
3-jul.      NK Maribor – HNK Gorica
25-jul.   FC Utrecht – Zrinjski Mostar
22-aug  AZ – Antwerp FC
31-aug  Dukla Banska Bystrica – Poprad
1-sep     Petrzalka FC – Slovan Bratislava B
1-sep     DAC – Slovan Bratislava
8-sep     Roda JC – TOP Oss
4-okt     NAC – NEC
19-okt   Levski Sofia – Arda
24-okt   AZ – Astana FC
1-nov    Spartak Myjava – Slovan Duslo Sal’a
2-nov    FC Kosice – ZP Podbrezova
3-nov    Zilina B – Dukla Banska Bystrica
7-nov    B. Mönchengladbach – AS Roma
28-nov  AZ – Partizan Belgrado
19-jan   ADO – RKC
21-jan   TOP Oss – AZ
15-feb   Nîmes Olympique – Angers
20-feb   AZ – LASK Linz
23-feb   PAOK – Olympiakos
29-feb   Kabel Novi Sad – Buducnost Dobanovci
1-mrt     Vozdovac – Vojvodina Novi Sad
1-mrt     Rode Ster – Partizan

De top-8 van dit seizoen:

8. NK Maribor – HNK Gorica

Een oefenwedstrijd die behoort tot de hoogtepunten van het jaar. Slovenië is een geweldig land en ik had geluk dat er werd gevoetbald. Het stadion van Maribor is een unieke tussen de moderne stadions van tegenwoordig. De temperatuur was goed en de wedstrijd was leuk. Bovendien was de entree gratis. Helemaal niets mis mee.

7. AZ – Partizan Belgrado

Sommige wedstrijden blijven je bij omdat de wedstrijd zo bijzonder verliep. AZ stond met rust 0-2 achter. Als je twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de aansluitingstreffer maakt, zou je denken dat het te laat is. Helemaal omdat AZ met een man minder stond. Wie had ooit verwacht dat het vier minuten later was het weer raak is? Zo’n ontlading is geweldig om mee te maken.

6. FC Kosice – Podbrezova

Na jaren vol problemen speelt het opnieuw opgerichte Kosice weer in de tweede divisie. Ze zijn al bezig met het bouwen van een nieuw stadion, dus ik ben blij dat ik nog op tijd ben geweest. Druk was het niet, maar dat is niet gek na de gebeurtenissen van afgelopen jaren.

5. DAC – Slovan Bratislava

De bekendste wedstrijd uit Slowakije is Slovan tegen Trnava, maar deze mag er ook zijn. Een goed gevuld stadion zag het etnisch Hongaarse DAC van de landskampioen winnen. Bijna tienduizend man zong het volkslied mee en de sfeer was geweldig.

4. Dukla Banska Bystrica – Poprad

Een van de mooiste stadions in Slowakije stond op het punt om gerenoveerd te worden. De stoeltjes waren al gedemonteerd. De supporters ontvingen ons met open armen. De barbecue op de tribune maakte de dag compleet. Mooie herinnering!

3. Nîmes Olympique – Angers

Vier jaar na mijn eerste bezoek vond ik het tijd voor een herhaling. Nîmes heeft een van de mooiere stadions in Frankrijk en de sfeer vind ik onderschat. Als kers op de taartt won Nîmes, net als de eerste keer, met 1-0.

2. Rode Ster – Partizan

Deze derby heeft eigenlijk geen omschrijving nodig. Bijna 40.000 man die de twee grootste teams van het land tegen elkaar zien spelen. Beide kanten met veel vuurwerk. Zowel de supporters van Partizan als Rode Ster lieten zich vocaal goed horen, waardoor de slechte wedstrijd met 0-0 als eindstand ook niet zoveel uitmaakt.

1. PAOK – Olympiakos

De nummer één tegen de nummer twee, de stress bij de kaartverkoop vooraf, de ophef binnen de Griekse voetbalbond. Het doorgaan van de wedstrijd was onzeker. Als je dan toch in een stijf uitverkocht Toumbastadion staat waar zeker een paar duizend man meer inzit dan toegestaan, ben je wel even opgelucht. De wedstrijd ging niet zoals we hoopten en de sfeer had daardoor beter gekund, maar hoe hoog wil je de lat leggen als dit niet super was? Drie grote pyroshows en de haat naar Olympiakos die op de tribune te voelen is; dat is PAOK!

Overzicht seizoen 2018-2019

About 023ONTOUR

Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *