Dukla Banska Bystrica – Slovan Bratislava B

Dukla Banska Bystrica trapt seizoen 2019-2020 af tegen Slovan Bratislava B. Dit wordt niet gespeeld in het oude stadion Stiavnicky, dat sinds begin dit jaar verbouwd wordt. Dit betekent dat het team en haar supporters voor de thuiswedstrijden verhuizen naar Zvolen. Het Stadion Lokomotiva Zvolen, de thuishaven van MFK Zvolen, is het decor voor deze wedstrijd!

Zvolen ligt zo'n twintig kilometer verderop. Voor elke thuiswedstrijd van Dukla Banska Bystrica worden er bussen geregeld die vanuit Banska Bystrica vertrekken. Na het bezoek van vorig seizoen aan de club, leek het ons leuk om weer langs te gaan. We werden destijds zeer gastvrij ontvangen en zijn de clubs sindsdien volgen. Er waren andere interessante wedstrijden in de tweede divisie van Slowakije, maar toch was de keuze snel gemaakt. We verzamelden in Banska Bystrica om mee te kunnen met de bus.

Het nieuwe stadion zal ergens in mei 2021 klaar zijn. Tot die tijd zullen de supporters naar Zvolen moeten reizen. Na een paar biertjes in de bar naast het Stadion Stiavnicky, vertrekken we richting de wedstrijd. De sfeer zit er goed in bij de supporters. Bovendien vloeit het bier rijkelijk en is het weer geweldig.

Bij aankomst zien we links van het stadion een oude tribune zoals velen ze graag zien. Helaas hebben ze ook in Zvolen een vernieuwd stadion zoals je die in Slowakije vaak zal zien. De typerende boogconstructie valt direct op. Dit is jammer, omdat het stadion zo een beetje eigenheid mist. Spartak Myjava en FK Poprad zijn al twee clubs die een soortgelijke tribune hebben, al weet ik dat de lijst helaas nog veel langer is..

We kopen een kaartje bij de enkele stewards. Het kaartje dat we vervolgens een paar meter verderop doorgeven via het hek zodat we iemand gratis naar binnen kunnen helpen. Het stadion telt twee tribunes en we nemen plaats op een van de lange zijdes. Een kant achter het doel kent een mooie achtergrond vanwege het bos achter het doel: de natuur in Slowakije stelt nooit teleur.

Vorig seizoen miste Dukla Banska Bystrica op een haar na de play-offs voor promotie naar de hoogste divisie, een divisie waar zij en teams als Kosice thuishoren gezien het verleden en de achterban. Vandaag bestaat de harde kern uit zo'n vijftig man, een groot aantal voor de tweede divisie van Slowakije. Wanneer het team 'gewoon' in eigen stadion zou spelen, zou het aantal hoger liggen.

De dag is sowieso al geslaagd, maar het is altijd lekker als de wedstrijd ook nog eens niet teleurstelt. Dukla Banska Bystrica komt in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft weet de thuisploeg nog driemaal te scoren: de beloften van Slovan keren met een 4-0 nederlaag richting huis. Een goed begin voor een ploeg die dit jaar graag zou willen promoveren.

Na de wedstrijd gaan we terug naar het gezellige centrum van Banska Bystrica. Het was weer een prima dag. We hopen binnenkort nog eens terug te keren voor een gezellige dag en om het nieuwe stadion Stiavnicky te bewonderen.

  • 2020-2021
  • 01-08-2020 17:00
  • Stadion Lokomotiva Zvolen* (Zvolen)
  • II Liga
  • Att.: 384

[/pl_text]
[/pl_col]
[/pl_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *