DHC Delft – Die Haghe

In Nederland heb je op de betaald voetbalclubs na weinig sportparken die je als stadion kan bestempelen. Een prachtige hoofdtribune, twee terraces achter de goals en onoverdekte stoeltjes aan de andere lange zijde. De tienduizend plekken zullen niet allemaal bezet zijn, maar geeft wel een indruk van hoe druk het hier ooit is geweest.

DHC heeft in de jaren zestig en zeventig profvoetbal gespeeld. Meer informatie over de geschiedenis vind je hier. In tegenstelling tot andere ‘gevallen’ profclubs is het stadion wel in tact gebleven. In Nederland zijn ze helaas erg van het renoveren en wordt een historische tribune gezien als oude meuk, maar gelukkig is Sportpark Brasserskade nog in goede staat te bewonderen.

Het is alsof je terug in de tijd gaat wanneer je langs de staantribunes achter de doelen loopt. De oude hoofdtribune is gezien de grootte en de houten bankjes erg bijzonder in het Nederlandse amateurvoetbal. Het is slechts het kunstgras wat totaal niet in het plaatje past.

Een mooie bijkomstigheid was dat de wedstrijd meer dan aantrekkelijk was. Een 0-2 achterstand werd door de eersteklassers omgezet in een 3-2 winst!

Ook als je niet van amateurvoetbal houdt, is dit stadion een must see. Het niveau is niet meer zo hoog als vroeger, maar dat is in dit geval niet belangrijk. Hopelijk vindt DHC ooit weer de weg omhoog, zodat ze op z’n minst de proftijden kunnen herleven wanneer ze een BVO loten in de KNVB-beker. Maar tot die tijd kunnen we blij zijn dat dit sportpark er nog ‘gewoon’ staat!

  • 05-09-2020
  • DHC Delft – Die Haghe (3-2)
  • Beker
  • Sportpark Brasserskade
  • Toeschouwers: 100

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *