AGOVV – HTC

Corona gooit voor veel wedstrijden roet in het eten, gelukkig wordt deze wedstrijd niet afgepakt. Normaal gesproken heb ik het niet zo met vriendschappelijke amateurwedstrijden, maar voor dit stadion maak ik graag een uitzondering!

Het is eeuwig zonde dat zo’n stadion als dat van AGOVV is verdwenen uit het profvoetbal. Het Sportpark Berg en Bos mag zich uniek noemen. De ligging, de omgeving of de bomen die het stadion karakteriseren. De mooie, oude hoofdtribune en het unieke terras. Geweldig dat er nauwelijks wat is veranderd sinds de club failliet ging. Hierdoor zou ik iedereen zeker een bezoek aanraden. Het toeschouwersaantal is niet meer vergelijkbaar met toen, al verhoudt het zich zo wel beter met het niveau. De club uit Apeldoorn speelt nu in de Derde Klasse Zaterdag.

Er waren zo’n 120 bezoekers aanwezig en ik liet mij vertellen dat dit meer is dan dat er normaal op een wedstrijd van AGOVV af kwam. De gasten uit Zwolle hadden ook een paar supporters mee.

Op De Goffert na ken ik weinig stadions in Nederland die zich in een groene omgeving bevinden. De mooie ingang van het sportpark maakt het helemaal af. We konden vrij doorlopen, de wedstrijd was gratis te bezoeken. Alle tribunes waren toegankelijk: het was dus makkelijk zat om afstand te houden met andere toeschouwers.

Vriendschappelijke wedstrijden zijn qua spel niet altijd feest, maar gelukkig lieten AGOVV en HTC een leuke pot zien. We zagen drie doelpunten, al hadden het er veel meer kunnen zijn. Het vizier stond bij de thuisploeg echter niet op scherp.

Het terras van AGOVV is een van de meest ideale plekken om een wedstrijd te bekijken. Vanwege de verhoging heb je prachtig zicht en de biertap is dichtbij. Leuk om te zien dat er ook redelijk wat oudere toeschouwers aanwezig waren. Supporters die waarschijnlijk de goede tijden kunnen navertellen!

Hopelijk vindt AGOVV ooit haar weg weer omhoog, al is het maar ‘slechts’ een paar divisies hoger. Graag bezoek ik deze club nog eens, zo’n stadion blijft toch erg speciaal. Helaas ben ik er in de Jupiler League te laat voor geweest!

  • 2020-2021
  • 22-08-2020 14:30
  • Sportpark Berg & Bos (Apeldoorn)
  • Vriendschappelijk
  • Att.: 120

About 023ONTOUR

Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *